In het wild

Ontdekken, zien en proeven: alles komt bij elkaar op een groen schoolplein met eetbaar groen. Kinderen gaan met eetbaar groen op het schoolplein de verbinding aan met voedsel.

De door In het wild ontworpen buitenruimtes en groene schoolpleinen bevatten alle elementen die de zintuigen van een kind uitdagen tot ervaren en ontdekken en het zo steeds opnieuw een omgeving bieden die uitdaagt tot verschillende soorten spel.

Elementen die in een buitenruimte thuishoren zijn veel groen, natuurlijke en avontuurlijke materialen, woeste heuvels, groene wilgentunnels, grote boomstammen, maar ook zand, water, gras, spannende paadjes om te fietsen, stenen om te klauteren en lekker geurende bloemen. En vanzelfsprekend ook een moestuin die de kinderen zelf onderhouden en waarvan zij letterlijk de vruchten mogen plukken.

Heleen heeft zich gespecialiseerd in buitenspelen, het ontwerpen van avontuurlijke buitenruimtes voor kinderen en om natuurbeleving effectief te implementeren in het onderwijs. Voor deze doeleinden heeft ze me gevraagd ondersteunende illustraties te maken.

Illustratie